Servicii oferite

DICU INSTAL Făgăraș este partenerul tău în alegerea centralei termice potrivite, a panourilor solare, sau a pompelor de căldură. Îți oferim consultanţă specializată asupra sistemului potrivit pentru locuința ta. Pornim de la necesarul de căldură și obiceiurile tale de consum în ceea ce privește apa caldă și configurăm cea mai potrivită soluție pentru confortul tău.

Instalarea unei centrale termice poate reduce substanțial valoarea facturii lunare de energie și combustibil dacă se ţine cont de toate aspectele importante și de solutiile oferite de specialiștii noștri în achiziţionarea centralei termice potrivite pentru fiecare locuință și spatiu de încălzit.

Îți oferim consiliere și o analiză a nevoilor casei tale, pentru a lua în calcul toate aspectele înainte de achiziționarea centralei termice.

Această analiză este extrem de importantă atât pentru tine cât și pentru echipa noastră, deoarece randamentul și eficiența încălzirii depind de modelul de centrală termică folosită, de suprafața care urmează să o încălzești, de dimensionarea corectă a țevilor și nu în ultimul rând de folosirea robineților și fitingrilor la dimensiuni corecte.

În calitate de distribuitor autorizat, îți recomandăm centralele termice ARISTON și VIESSMANN pentru fiabilitatea dovedită în timp și raportul calitate-preț extrem de corect.

Ai o centrală termică? La fel ca orice aparat electrocasnic, și centrala ta are nevoie de anumite condiții pentru a funcționa în parametri optimi. Această funcționare îți va asigura nivelul de confort dorit pentru o perioadă îndelungată.
Având grijă de centrală, ai mai multe avantaje:

 • Scade riscul defectării acesteia, ceea ce înseamnă că vei sta fără griji
 • Reglarea arderii va duce la scăderea consumului de combustibil
 • Prelungești durata de viață a centralei, ceea ce înseamnă că te vei bucura de confort mai mult timp

DICU INSTAL este centru de service autorizat ISCIR pentru centrale termice ARISTON și VIESSMANN. Acest lucru inseamnă că toate intervențiile noastre la solicitarea ta vor fi realizate în deplină siguranță, cu respectarea tuturor prevederilor legale și cu certitudinea folosirii doar a pieselor de schimb originale.

Centrala termică nu este doar un sistem complex care îți asigură confortul, ci și un echipament care are nevoie de atenţie şi grijă periodică.

Deții un aparat care consumă gaz, respectiv o centrală termică?
Ai responsabilitatea să faci o verificare tehnică periodică a acesteia (potrivit articolului din Monitorul Oficial I.S.C.I.R. PT A1 2010), o dată la fiecare maximum 2 ani. Această responsabilitate rezidă din „Legea nr.64/2008 privind funcționarea în condiții de siguranță a instalațiilor sub presiune și a aparatelor consumatoare de combustibil. Potrivit actului normativ amintit, efectuarea verificării tehnice periodice de către PERSOANE JURIDICE AUTORIZATE I.S.C.I.R. este obligatorie, la un interval de maximum 2 ani, conform prevederilor prescriptiei tehnice în vigoare: PT A1:2002/PT A1 2010 și NTPEE-2008.

În cazul nerealizării VTP în termenul legal (2 ani), îți asumi responsabilitatea de a nu respecta legislația în vigoare publicata in Monitorul OFICIAL- 255 bis/ 2009, ceea ce va duce la sistarea alimentării cu gaz și îți asumi riscul în fața organelor de control competente.

Echipa DICU INSTAL efectuează verificări tehnice periodice (VTP) pentru centrale termice. Suntem autorizați ISCIR pentru astfel de verificări. Nu lăsa siguranța ta în mâinile oricui!

În plus, ai următoarele avantaje:

 • asistență tehnică specializată și autorizată
 • piese originale cu garanție 24 luni
 • garanție pentru orice intervenție (piese + manoperă)
 • toate intervențiile se fac cu personal înalt calificat

Servicii asigurate prin reviziile periodice atestate ISCIR:

 • verificarea etanşeitaţii circuitelor de combustibil gazos şi apa;
 • verificarea funcţionarii sistemelor de reglare şi de protecţie;
 • reglarea parametrilor de intrare în aparat;
 • reglarea funcţiilor de reglare şi protecţie la cald;
 • verificarea la cald a gazelor de ardere;
 • întocmirea de fişe de măsurători şi înregistrarea tuturor parametrilor în buletine specifice;
 • contrasemnarea raportului de verificare de către utilizatorul final, care semnifică faptul ca acesta și-a asumat obligațiile privind utilizarea în continuare a aparatulu, numai in condițiile în care il va supune verificărilor tehnice periodice.

Orice sistem de încălzire este un organism format din țevi, conducte, fitinguri, vase de expansiune, supape, schimbătoare de căldură, care acumulează reziduuri odată cu trecerea timpului. Aceste reziduuri pot forma depuneri care dăunează funcționării corecte a centralei și poate fi chiar dăunător pentru sănătatea ta.

Beneficiile spălării și întreținerii centralei sunt: economia de combustibil, factura mai mică la încălzire, fiabilitate mai bună a sistemului și o durată de viață prelungită a sistemului de încălzire.

Dacă eviți spălarea și întreținerea centrelei, pot apărea următoarele probleme: centrala nu mai are același randament, apar zgomote, crește nivelul de consum, radiatoarele nu mai funcționează la capacitate sau chiar se pot înfunda.

“Simptomele” care indică faptul că centrala trebuie spălată sunt: temperatură inegală în camere, case se încălzește mai greu, caloriferele nu au căldura uniformă pe toată dimensiunea, centrala face zgomot.

Echipa DICU INSTAL oferă servicii complete de întreţinere şi spălare instalaţii, folosind soluții alcaline sau bazice, corespunzatoare fiecărui tip de instalație inclusiv aluminiul, oţelul inoxidabil sau fonta, dar şi cu conductele din plastic. Îndepărtarea reziduurilor are rolul de a crește longevitatea și eficiența centralei termice, scăzând și costurile de exploatare și utilizare ale acesteia.

Spălarea instalaţiei se face specific fiecărei instalații în parte, pentru a elimina sigur şi uşor depunerile de nămol şi reziduurile. Acest tratament este recomandat şi asigurat de echipa DICU INSTAL şi înainte de instalarea unei centralei termice noi, pentru a proteja şi prelungi durata de viaţa a instalaţiei.

Pentru asigurarea unei protecţii suplimentare a centralei termice cât, şi a instalației, se recomandă folosirea filtrelor magnetice, atât pentru instalațiile noi, cât și pentru instalațiile vechi.

Prin aceste mãsuri de protecţie şi întreţinere a centralei termice se asigurã utilizarea corectã a tratamentului apei din circuitele termice şi eficienţa sistemului de încalzire pe termen lung. În plus, prin apelarea la specialiştii DICU INSTAL pentru servicii de întreţinere şi de spălare instalaţii, centrala termicã va funcţiona corect, consumul de curent va fi în parametri normali, iar emisia de CO2 se va menţine la un nivel scãzut.

Executăm lucrări de instalații termice personalizate în funcție de nevoia ta. Echipa noastră de profesioniști te poate ajuta cu instalarea de calorifere, trasee de centrală, încălzire în pardoseală sau orice altă procedură care îți asigură confort termic acasă.

Ne asigurăm că lucrările se încadrează în parametri necesari și îți satisface nevoia de încălzre a locuinței. Specialiștii noștri au pregătire și experiență în realizarea de lucrări de instalații, deci îți putem garanta calitatea pentru:

 • instalări centrale termice
 • instalări boilere
 • filtre anticalcar
 • instalări radiatoare de căldură
 • revizii periodice și mentenanță
 • instalări termostate
 • prelungiri coloane și țevi
 • instalări filtre de gaz
 • instalări cazare din fontă sau oțel
 • montaj sisteme de încălzire